Selecteer een pagina

Lisanne heeft donderdag 12 augustus een scan van de bloedvaten in de hersenen laten maken. Dit was nodig voor de operatie op 4 oktober. Het moest een CT-scan zijn omdat Lisanne al metalen schroeven en draad in haar nek heeft zitten van de operatie vorig jaar, waardoor een MRI-scan niet mogelijk was. Voor deze scan werd contrastvloeistof ingespoten. Het duurde allemaal vrij lang maar uiteindelijk werd de scan gemaakt en dat was zo gebeurd. Vanwege het risico op allergische reacties hebben we Lisanne een nacht in het ziekenhuis op laten nemen. Hier kreeg ze een infuus met antihistamine en kwam ze de nacht redelijk goed door. Op vrijdag mocht Lisanne dan ook weer terug naar het appartement.

In de middag begon Lisanne echter toch sterker te reageren op de contrastvloeistof. We hoopten in eerste instantie dat het wel mee zou vallen maar rond 21.00 uur was de pijn zo heftig dat we besloten om de ambulance te bellen, waarna ze met spoed naar het ziekenhuis is vervoerd. Hier werd ze opgenomen en direct aan een infuus gelegd. De nieuwe medicatie sloeg echter niet aan en maakte het zelfs erger. In de ochtend kreeg Lisanne medicatie die ze redelijk verdroeg.

Daarna begon een erg zware tijd. Lisanne leed erg veel pijn (alsof haar lichaam van binnen in brand stond) en dat 24 uur per dag. De doctoren kregen de pijn niet onder controle. Er werd nieuwe medicatie geprobeerd maar daar kwam het lichaam direct tegen in opstand, waardoor Lisanne weer meer pijn kreeg in plaats van minder. Na enkele dagen besloten de doctoren om alleen de medicatie die ze redelijk verdroeg te gebruiken en hier via het infuus stug mee door te gaan, samen met een zoutoplossing.

Op de achtste dag hadden we voor het eerst het idee dat het wat beter ging en de pijn wat minder werd. Op de negende dag was Lisanne er weer wat beter aan toe en op de tiende dag (maandag) mocht ze weer naar het appartement (getoonde foto is genomen net voordat Lisanne naar het appartement terug ging).

De afgelopen twee weken in het appartement ging het nog erg moeizaam. Geert is woensdag 25 augustus met de auto naar huis gereden en moest Lisanne en Anjo in Barcelona achterlaten, wat hij erg moeilijk vond. Anjo probeert alles zo goed mogelijk te managen, maar Lisanne is nog lang niet op het punt waar ze was voor de scan. Ze heeft nog vaak heftige aanvallen en dan is het afwachten en hopen dat ze in het appartement kan blijven en niet terug hoeft naar het ziekenhuis. Wel is ze weer begonnen met de fysio. Ondanks dat dit erg zwaar voor haar is, doet dit haar goed. We hopen dat ze de komende weken beetje bij beetje op gaat knappen zodat ze sterk genoeg zal zijn voor de operatie op 4 oktober.

Dit alles hakte er ook financieel flink in. Zo kostten die tien dagen extra in het ziekenhuis al € 11.000,-. Dit vinden wij lastig om te zeggen, maar het is wel gewoon waar. Nog steeds zijn we erg dankbaar voor alle steun en hulp die we mogen ontvangen. Ondanks dat er nog veel zorgen zijn, doet dat enorm goed!

Lieve groeten,
Geert, Anjo en Lisanne